Калушани масово звертаються за дозволами про від’єднання від центрального опалення

Новини, Суспільство

Зазвичай найбільше таких звернень надходить після завершення опалювального сезону або перед його початком.

Про це на оперативній нараді у міськвиконкомі повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Юрій Рекунов.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Рішення щодо надання дозволу на від’єднання від центрального опалення приймає спеціально створена комісія/ Eже відбулося перше її засідання, на якому було розглянуто 147 заяв мешканців міста.

Згідно з порядком відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води, власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до центрального опалення, мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення у разі, якщо не менше як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку вже відключена від центрального опалення. У Калуші — це переважна більшість будинків. За словами Юрія Рекунова, є всього кілька будинків, де більшість квартир — на центральному опаленні.

Як повідомлялося раніше, загалом по Калушу близько 70% мешканців багатоквартирних будинків вже відмовилися від центрального опалення. Також цього року планують суттєво, більш як удвічі, збільшити тариф на цю послугу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.