У Карпатах під горою Грофа відремонтують туристичний притулок

Новини, Туризм

У Карпатах на полонині Плісце, що під горою Грофа, відремонтують туристичний притулок. Роботи розпочнуться 4 червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак на своїй сторінці у мережі, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«4 червня починаємо акцію по ремонту туристичного притулку на пол. Плісце під г. Ґрофа. Охочі попрацювати, зголошуйтесь. Все потрібне вже у с. Осмолода. Роботи чимало», – повідомив Фіцак.

За його інформацією, туристичній спільноті вдалося зібрати кошти на ремонт притулку біля гори Грофа. Тут критичним вважають стан димоходу. За кошти небайдужих придбали необхідні інструменти та будматеріали. Для проведення ремонтних робіт запрошували волонтерів.

Туристичний притулок на полонині Плісце – гірський притулок, збудований 2005 року для відродження туристичного потенціалу Карпатського регіону. Розташований за 9 км від селища Осмолода. Одночасно притулок може розмістити 20 туристів.

Грофа – гірська вершина в Українських Карпатах, у масиві Горгани. Розташована в Рожнятівському районі Івано-Франківської області, в межах природоохоронної території — Ландшафтного заказника «Грофа». Висота гори 1748 м.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.