Білорусь лякає авіакомпанії «небезпечним» небом над Україною

Новини, Політика, Суспільство

Білорусь планує звернутися до Ради Міжнародної організації цивільної авіації ICAO для оцінки правомірності рішень країн які заборонили білоруським літакам використовувати свій повітряний простір, серед яких, зокрема, і Україна.

Про це повідомляє «БЕЛТА», цитуючи заяву Департаменту авіації Міністерства транспорту Білорусі, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Влада країни заявляє, що міжнародним рейсам «небезпечно» літати над Україною.

У Білорусі вважають, що рішення України є порушенням Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію, а також двосторонньої угоди від 1995 року.

“З огляду на ці інциденти є сумніви у достатньому забезпеченні Україною безпеки польотів, а також її об’єктивності та неполітизованості у ставленні до Білорусі. У зв’язку з цим авіаційні органи влади Білорусі не радять міжнародним авіаперевізникам використовувати повітряний простір України”, — йдеться у заяві.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.