Місто не гумове: у Франківську шукають додаткові місця для стоянок

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську почали встановлювати антипаркувальні пристрої.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

За словами заступника міського голови–директора Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайла Смушака, у планах оновити декілька центральних вулиць міста.

Однак франківці наголошують на тому, що кількість машин в місті постійно збільшується, а от місць для паркування бракує.

Заступник міського голови зазначив, що в Івано-Франківську нараховують близько 65 тисяч автомобілів, і для того, аби всі паркувалися, в центрі потрібна величезна площа. Тому зараз шукають вільні місця, де можна облаштувати стоянки, але при цьому боротимуться зі стихійним паркуванням на тротуарах.

“На тротуарі мають бути люди. Є громадський транспорт, а також виділена для нього смуга, також має бути смуга для мопедів та велосипедистів. Місто не гумове, місце для паркування має бути обліковане та платне. Для такої кількості авто в місті неможливо забезпечити місце всім. Тому, хто має можливість і хоче заїжджати, повинен платити”, – каже Смушак.

Якщо авто паркуватимуть у визначених місцях, додає директор Департаменту, це дасть змогу поповнити бюджет міста та можливість будувати додаткові стоянки:

“Платити мають всі, а не так, що хтось платить, а хтось – ні. Ці кошти надходитимуть у міський бюджет, тому що місто має ремонтуватися, розмітка має наноситись, тощо. Саме на такі речі йдуть гроші, які платять за паркувальне місце”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.