“Івано-Франківськгаз” передав до суду майже тисячу справ на боржників цьогоріч

Економіка, Кримінал, Новини

З початку року «Івано-Франківськгаз» передав до суду майже 1000 справ на боржників. Понад 80% справ суд уже розглянув і задовольнив позов газорозподільної компанії. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу “Івано-Франківськгазу”.

Тепер боржникам, окрім самої суми боргу, доведеться сплатити судові витрати – до 2,1 тисяч гривень та виконавчий збір – 10% від суми заборгованості.

“Такі наслідки, через несплату рахунків, днями відчув мешканець села Старі Кути, Косівського району. Злісний боржник тривалий час не сплачував за доставку газу. Борг у понад 6 тисяч грн та додаткові витрати тепер чоловік сплатив у примусовому порядку – після арешту виконавчою службою його рахунків”, – йдеться в повідомленні.

Для припинення виплати державної допомоги субсидентам-боржникам, не потрібне і рішення суду. Списки боржників фахівці «Івано-Франківськгазу» передають в Управління соцзахисту. Відповідно до чинного законодавства, якщо борг перевищує понад 340 грн,  субсидія на наступний строк не призначається.

«Проблема заборгованості за розподіл газу для «Івано-Франківськгазу» стоїть дуже гостро. Наразі прикарпатці заборгували 62 млн грн. Ці кошти є головним джерелом фінансування діяльності газорозподільної компанії. Підприємство спрямовує їх на утримання аварійно-диспетчерської служби та обслуговування газорозподільної системи», – говорить комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик.

В «Івано-Франківськгазі» кажуть, до суду передають справи, незалежно від суми заборгованості. Якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не пише заяву на реструктуризацію боргу – має усі шанси сплачувати рахунки за розподіл газу у судовому порядку. В той же час, якщо споживач не може вчасно оплатити послуги газорозподільної компанії, він може написати заяву на реструктуризацію боргу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.