Станіславів: як у далекому 1934 році обвалився міст через Бистрицю Солотвинську (фото)

Новини, Суспільство

5 червня о 10.15 ранку в Станіславові несподівано завалився міст на річці Бистриці-Солотвинській, через який простягається дорога до Галича.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  versii.if.ua.

Катастрофа сталася в часі, коли на мості знаходилися важкий моторовий дорожній каток з реквізиційним возом, що належать шляховій службі, та дві селянські фіри, наладовані дровами. На одній фірі їхали селяни Іван та Параска Стасинці з Павелче (нині – Павлівка, – ред.), на инчій – Максим Гринькевич з Пасічної. Крім того, переходили міст кілька пішоходів.

Увесь транспорт і люди разом з частиною моста звалилися в ріку з висоти 26 метрів. На місце аварії заалярмували пожежну сторожу та швидку поміч зі Станіславова. Остання доправила потовчених людей до загального шпиталю.

Найтяжчих та загрозливих для життя травм зазнала Параска Стасинець, котра прийдешнього дня померла на шпитальному ліжку. Не змогли лікарі врятувати і одного з робітників, який знаходився в ту злощасну мить на мості. У Гринькевича виявилася зламаною нога. Машиніст моторового катка Гуравський та його помічник Бучак потовклися легше і вже вийшли зі шпиталю.

У сій справі ведеться слідство, котре має викрити причину катастрофи. Колісний рух між Станіславовом і Галичем перерваний на поки що невизначений час. А для пішої комунікації побудовано тимчасову кладку.

«Kurjer Powszechny», 1934 r.

Переклад Олександра РОМАЗАНА

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.