Прогноз метеорологів: людство очікує рекордно спекотний рік

Новини

Мінімум один рекордно спекотний рік чекає людство в найближчі п’ять років.

Про це заявила Всесвітня метеорологічна організація з посиланням на дослідження, проведене Метеорологічною службою Великої Британії, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на  ТСН.

“Є 90-відсоткова ймовірність того, що щонайменше один рік в період між 2021-2025 роками стане найспекотнішим за всю історію спостережень”, –  повідомляється в інформації.

Температура в прогнозований жаркий рік перевершить показники 2016 року. Середньорічна світова температура підніметься на 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріального рівня.

“Підвищення температури буде означати більш активне танення льодів, підвищення рівня моря, зростання випадків спеки та інших екстремальних погодних умов, а також сильніший вплив на продовольчу безпеку, здоров’я, навколишнє середовище і сталий розвиток”, — заявила генеральний секретар ВМО Петтер Таалас.

Як повідомлялося, останнє десятиліття з 2011 по 2020 рік стало найспекотнішим в історії спостережень за погодою і кліматом.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.