Україна в п’ятірці лідерів Євробачення, Транс-Марш у Києві

Новини, Суспільство, Туризм

На цьогорічному Євробаченні перемогла Італія, український гурт GO_A – на 5 місці, у Києві пройшов традиційний Транс-Марш – актуальні новини 22 травня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Правда.com.

Про Євробачення

У Роттердамі відбувся гранд-фінал 65-го Євробачення – переможцем конкурсу стала Італія. Друге місце дісталося Франції, а третє – Швейцарії.

Результати складаються з голосів професійного журі кожної країни-учасниці та голосів телеглядачів. Україна отримала 97 балів від журі та 267 балів від телеглядачів.

Усього у фіналі змагалися 26 країн.

Про Транс-Марш

Український гурт GO_A посів 5-ту сходинку.

У Києві пройшов традиційний Транс-Марш. У заході, організованому громадськими організаціями “КиївПрайд” та “Когорта”, взяли участь близько 150 учасників.

Крім того, на Михайлівській площі зібралися близько 200 противників маршу, серед яких, зокрема, представники праворадикальної організації “Традиції і порядок”.

Під час ходи кілька осіб намагалися напасти на учасників маршу.

Цьогорічний Транс-Марш пов’язаний з 25 травня 2019 року, коли Всесвітня організація охорони здоров’я виключила 11 діагнозів, пов’язаних з трансгендерністю, із категорії психічних захворювань.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.