Як у Франківську відзначатимуть День Героїв (програма)

Новини, Суспільство

У неділю, 23 травня, в Івано-Франківську відзначатимуть День Героїв.

Про це повідомили у вівторок на оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Ігор Кінаш, начальник відділу внутрішньої політики Департаменту стратегічного розвитку, цифрових трансформацій, роботи із ЗМІ, комунікації з мешканцями розповів, що у храмах міста служитимуться поминальні богослужіння за українськими героями, які віддали своє життя в різні періоди національно-визвольної боротьби.

Зокрема, вшанування розпочнеться у неділю з відвідування могил загиблих на Сході в російсько-українській війні. До пам’ятних місць буде організоване покладання квітів.

О 13:00 годині з міського парку імені Шевченка в напрямку до меморіального скверу проходитиме Марш слави УПА. В цій ході візьмуть участь тільки реконструктори й техніка, яку вони з собою привезуть.

На 14:00 годину громадськість запрошують у Меморіальний сквер. Там відбудеться панахида, а о 14:30 год відбудеться Марш слави з громадськістю міста, в напрямку до парку через вулицю Незалежності.

О 16:00 годині в Парку Шевченка розпочнеться реконструкція. Вона буде присвячена депортації українців з етнічних земель та 75-річниці Грубешівської операції.

“В реконструкції буде використовуватися стрілецька зброя та автоматична гармата й інші військові одиниці. Зона проведення реконструкції буде відгороджена сигнальною стрічкою. Бійці національної та муніципальної гвардії будуть забезпечувати безпеку.”, – зазначив Ігор Кінаш.

Також о 16:00 год вулицею Незалежності пройде хода духових оркестрів області, а з 16-30 й до 18:00 години вони будуть дарувати свято музики на площі Ринок.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.