Прикарпатець зібрав колекцію з понад 200 автентичних гуцульських вишиванок (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Мешканець села Бабин Косівського району, колекціонер Богдан Петричук збирає автентичні гуцульські вишиванки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на РАІ .

Чоловік робить це для того, щоб зберегти культурну спадщину для наступних поколінь. Окремим його експонатам – понад 100 років. За колекцією можна простежити, як змінювався стиль вишиваних сорочок з роками.

Колекціонувати вишиті сорочки Богдан почав з тринадцяти років. Вже тоді, ще навчаючись у школі, зрозумів, наскільки цінні такі речі. Кожна вишивана річ у колекції для Богдана є цінною для чоловіка. Кожна має свою історію, нерідко – трагічну.

“Якщо йшли москалі, то молоді всі тікали. Переховувалися, бо їх то виселяли, то мучили, люди старалися втекти від них. То брат побіг потоком і врятувався, а інші двоє побігли так на горб, їх вбили. І оця сорочка з тієї родини збереглася дотепер”, – розповів чоловік.

Колекція Богдана Петричука налічує понад 200 вишитих сорочок, здебільшого – гуцульських. Проте чоловік планує розширювати колекцію та запрошує усіх охочих поглянути на автентичну українську вишивку.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.