20 травня – Всесвітній день вишиванки. Одягни вишиванку!

Новини, Суспільство, Туризм

Шановні жителі громади! Одягніть цього дня вишиванку на знак єдності. Прийдіть на роботу чи навчання, висловивши таким чином свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

День Вишиванки – це унікальний, потужний, колективний нАстрій і настрІй. Закликаємо кожного жителя громади та працівників Стрижавської селищної ради одягнути свою вишиванку на роботу і долучитися до акції «Громада у вишиванці». Кожен житель Стрижавської громади може вдягнути вишиванку вдома, зробити фото і виставити фотографію у соціальних мережах з хештегом  #ГромадаУвишиванці #Vyshyvanka2021 #СтрижавськаГромада.

Довідка:

Міжнародний День вишиванки відзначають щороку в третій четвер травня. Цьогоріч Всесвітньому дню вишиванки – 15 років! Свято яскравого етнічного стилю припало на 20 травня. У це свято українці по всьому світу одягають традиційні сорочки, жінки — сукні, і йдуть в них на роботу, навчання або просто на прогулянку. Також до Дня вишиванки традиційно проводяться святкові заходи — покази, паради і вуличні гуляння. Ідея проведення такого свята виникла в Чернівецькому національному університеті навесні 2006 року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.