На Франківщині помер воїн УПА, якого майже 20 років мордувала радянська влада

Новини, Суспільство

Іван Якимчук проживав у Тисмениці, був активним учасником Братства вояків УПА Карпатського краю.

Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Тисменицьку міську раду.

У середу, 19 травня, відійшов у вічність 95-річний Іван Якимчук, житель міста Тисмениця, учасник бойових дій ОУН-УПА, найстарший учасник Братства вояків ОУН-УПА Тисменицької громади.

Іван Якимчук – уродженець села Чорнолізці. До підпілля ОУН потрапив підлітком, був зв’язковим, а в 1944-ому році разом з 17 хлопцями з Чорнолізців пішов у бойову сотню повстанців.

Одного разу, коли юнак прийшов з лісу до батьківської хати, на обійстя увірвалися радянські зайди та схопили Івана. За участь в УПА його засудили. Покарання відбував у таборах Комі АРСР, Караганді та Омську, згодом ще був на засланні в Новосибірську та на шахтах Луганщини.

Після повернення із заслання, проживав у Тисмениці, був активним учасником Братства вояків УПА Карпатського краю, активістом, патріотом.

Нагадаємо, внаслідок тривалої та важкої хвороби 11 лютого з життя пішла політв’язень, майстриня народно-декоративного мистецтва Ольга Горинь. Вона була дружиною відомого політичного діяча, дисидента, одного із засновників Народного Руху України Михайла Гориня.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.