Великий Галич: сьогодні радились, як підготувати та провести його ювілей на державному рівні (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

До обговорення долучилися впливові та фахові люди, які підтримують ініціативи історичного міста.

Великий Галич: 2023 року виповниться 1125 літ з часу першої згадки про це – одне з найдавніших міст України.

Міська влада Галича виступила з ініціативою: звернутись до Кабінету міністрів України, щоб включити ювілей міста у перелік дат та ювілеїв, які 2023 року відзначатимуть в країні на державному рівні.

Та до цього часу треба на місці провести велику роботу, щоб святкування відповідало значенню Галича в історії української державності.

Як підготуватися належним чином до знакової дати – сьогодні обговорювали на представницькій нараді, яку організувала Галицька міська рада.

У заході брали участь: Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин), народні депутати України Ігор Фріс та Оксана Савчук, ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський, ректор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Ігор Цепенда, директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин. А також представники Івано-Франківської ОДА, депутати обласної, міської та районної рад, представники територіальних громад.

Що саме обговорювали і як оцінили перше робоче засідання – дивіться у ВІДЕО.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.