Замість багатоповерхівки – сквер: як громада не дозволила забудувати зелену зону Франківська (відео+фото)

Новини, Суспільство

Зранку на зеленій зоні поблизу міського озера кипить робота. Франківці, які мешкають неподалік, зібралися і власними силами облагороджують територію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії. 

Тут облаштовують відпочинкову зону для всіх мешканців: від найменших – до людей золотого віку.

На зображенні може бути: дитина, сидить, стоїть та на відкритому повітрі

МГІД під ТРЕТІМ АБЗАЦОМ ВСЕРЕДИНІ НОВИНИ Inside Post Content (After X Paragraph)

За день небайдужі містяни самоорганізувались і власним коштом встановили дитячий майданчик та висадили алею із сорока молодих каштанів.

«Я мешканець цього мікрорайону. Прожив тут більше сорока років, – розповів Олександр. – Це зелена зона біля міського озера, яку, напевно, прагнуть забудувати. Міське озеро забудовують вже зі всіх сторін. Залишився один клаптик, який напевно теж хочуть забудувати. Мешканці зорганізувалися для того, щоб залишити цю міську зону зеленою і не допустити хаотичної забудови міста. Тут буде дитячий майданчик. Хочемо також посадити дерева навколо і зробити гарну культурно-відпочинкову зону».

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Громада самоорганізувалась, бо дізнались про забудову багатоповерхівками зеленої зони поруч зі своїми будинками. Таке свавілля мешканці допустити не могли – тож взялися за лопати й граблі, щоб зберегти таку, на жаль, нечисленну, але дуже потрібну людям вільну від “кам’яних джунглів” відпочинкову територію.

Допомагали всі: від старших до найменших. Хтось розчищав територію, інші встановлювали бордюри, копали ями для висадки дерев, скручували деталі дитячого майданчика. Так спільними силами зуміли змінити територію до невпізнання.

 «Ми сьогодні садимо дерева. Долучилися до акції. Хочемо зробити гарну територію. Почистити, прибрати все і зробити дитячий майданчик. Тому, що у нас нема дитячого майданчика, ми ходимо або в парк, або на площадки в сусідні двори. А так – будемо мати свій», – відзначила Тетяна, мешканка мікрорайону й мама маленького Марка, який теж прийшов допомагати сусідам.

На зображенні може бути: 1 особа, дитина, стоїть та трава

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: дитина, стоїть та на відкритому повітрі

Мешканці довели, що громада – це велика сила. Так франківці за один день облагородили територію. Тепер діти мають гарну ігрову зону. А старші мешканці можуть прогулюватися алеєю поки ще молодих каштанів.

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, на відкритому повітрі та дерево

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять, на відкритому повітрі та дерево

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: дерево та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.