Гібридні війська РФ танком рознесли вщент кладовище на окупованій Луганщині

Новини, Суспільство

По кладовищу в окупованому Перевальську (населений пункт за 40 км від Луганська) проїхала військова техніка незаконних воєнізованих формувань так званої “ЛНР”, зруйнувавши могили.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Новини Донбасу.

Місцеві жителі повідомляють, що танк гібридних військ РФ проїхав місцевим кладовищем. Городяни опублікували в соцмережах фото поніечених пам’ятників та могил.

Повідомляється, що на кладовищі в районі 5-ї шахти з дороги з’їхав танк бойовиків і проїхався по могилах в декількох напрямках.

Крім того, люди скаржаться, що по вулицях населеного пункту “страшно ходити”, оскільки військова техніка терористів постійно переміщається по міських дорогах.

Пряма мова жителів Перевальська:

“Горе … Ми йшли по могилах, які стерли траками танка, розбиті пам’ятники, фотографії померлих всюди розкидані, все знівечене… Як після бомбардування”.

“Особисто була там, проїхалися – це м’яко сказано, на пів кладовища туди, потім розворот і назад, дерева вирвані з корінням, розворот на могилі, від неї нічого не залишилося”.

Передісторія: Наруга над могилами на цьому кладовищі вперше відбулася рік тому. Тоді постраждало менше могил, жителі зверталися до представників окупаційної влади зі скаргами, але їх просто проігнорували.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.