Два міністри уряду Шмигаля подали у відставку

Новини, Політика

Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, його заступниця Світлана Панаіотіді та міністр інфраструктури Владислав Криклій подали заяви про відставку за власним бажанням.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на співрозмовника у парламенті, та прессекретаря голови ВРУ Ольгу Туній, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Те, що заяви вже надійшли до Ради “Українській правді” підтвердили у парламенті. Зокрема, про це повідомила речниця голови Верховної Ради Ольга Туній.

Разом із Петрашком заяву написала і його заступниця – Світлана Панаіотіді.

Пізніше Панаіотіді офіційно підтвердила у Facebook, що 29 квітня написала заяву про звільнення.

 

Окрім того, джерела УП стверджують, що аналогічна заява найближчим часом може надійти від міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Проте це питання все ще вирішується.

Як раніше повідомляла УП, питання щодо відставки Степанова і Криклія на Банковій почали піднімати ще минулої осені. Ймовірними кандидатами на їх заміну називали заступника Степанова та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка у відповідне міністерство та Олександра Кубракова, що нині очолює “Укравтодор” у Мінінфраструктури.

Петрашко протримався на посаді міністра більше року. Призначили його на посаду ще у березні 2020 року.

На посаду міністра охорони здоров’я у владі розглядають державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, на міністра інфраструктури – голову “Укравтодору” Олександра Кубракова, на міністра економіки – очільника податкової Олексія Любченка.

Відповідну інформацію УП підтвердили джерела у партії влади. Проте невідомо, коли саме ці кандидатури можуть винести в зал для голосування. Для цього спочатку потрібно погодити відставку Максима Степанова, Владислава Криклія та Ігоря Петрашка. Потім від прем’єра Дениса Шмигаля мають надійти подання до Верховної Ради на призначення нових міністрів, за які і будуть голосувати нардепи.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.