Проти франківського забудовника Івана Мельника почали об’єднуватися ошукані ним вкладники (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Компанія Мельника “M Group Development” міцно влаштувалася в списку неблагонадійних забудовників, а тому за її діяльністю треба стежити вдень і…

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на FRANKIVSK24.ONLINE.

Компанія Мельника “M Group Development” міцно влаштувалася в списку неблагонадійних забудовників, а тому за її діяльністю треба стежити вдень і вночі, вимагаючи документації по кожному новому кроку, за кожною невиконаною обіцянкою. Боротьба з аферистом обіцяє бути важкою, Мельник просто не залишив вибору, але перемога над ним неминуча.

27 квітня, ошукані інвестори “M Group Development” об’єдналися з метою не дати забудовнику водити людей за ніс і використовувати різного роду схеми уникнення відповідальності. Мельник – особистість відома, а тому рішення боротися з ним вимагало і особистої, і громадянської мужності від кожного, хто вирішив вимагати справедливості. Досить сказати, що на установчих зборах, через високий резонанс, були присутніми журналісти «Надзвичайних новин» ICTV, що висвітлювали процес.

що висвітлювали процес.

Установчі збору ошуканих інвесторів “M GROUP DEVELOPMENT”

На превеликий подив Мельника імпульс для об’єднання дали його власні підлеглі. Два тижні тому ошукані вкладники відвідали офіс компанії з метою ознайомитися з сертифікатом на здачу об’єкта “RIVER PARK II”. Менеджер Михайло, який вийшов спілкуватися з людьми, запевнив, що сертифікат існує, але він зможе показати його вкладникам через два тижні, які минули 27 квітня. У зазначений день делегація вкладників в супроводі адвоката і журналістів відвідали офіс “M Group Development”, щоб своїми очима побачити сертифікат, а також перевірити наскільки в структурах Мельника слова відповідають справам. Делегати були налаштовані на серйозну і конструктивну розмову, вважаючи, що їх можна зрозуміти – вони вклали власні гроші в будівництво і хочуть бути впевнені в якості робіт, юридичній охайності забудовника і термінах здачі об’єкта. Але вийшло все навпаки.

Делегація вкладників в супроводі адвоката і журналістів відвідали офіс “M Group Development”, щоб своїми очима побачити сертифікат здачі об’єкту.

Все той же менеджер Михайло навідріз відмовився спілкуватися з журналістами і взагалі вести дискусії під запис на камеру. З його плутаних пояснень стало зрозуміло, що сертифікату досі немає. І коли він з’явиться – невідомо. А далі проти небайдужих вкладників вирішили застосувати силу. Через десять хвилин перебування їх в офісі, у дворі з’явилося кілька позашляховиків з тонованими вікнами. З однієї машини вийшли троє озброєних чоловіків, а інший навмисно заблокував на парковці автомобіль адвоката ошуканих вкладників.

Менеджер Михайло втік вглиб офісу, щоб його не знімали журналісти.

Люди зі зброєю безцеремонно увійшли в офіс – ними виявилися відомі в кримінальних колах Мирослав Кальян на прізвисько “Патлатий”, відомий рейдерським захопленням центрального ринку Івано-Франківська, і Роман Копаниця, який має прізвисько “Гівновоз”. Свою присутність вони пояснили тим, що приходяться Мельнику друзями і саме в такому статусі вирішили вклинитися в розмову з менеджером. З грубощами і нецензурщиною виключно в бік вкладників, смикаючи тих за одяг, штовхаючись, не даючи знімати те, що відбувається на камеру, “Патлатий” і “Гівновоз” навмисно зривали зустріч, як і годиться авторитетним «друзям».

Однак інтелектуальний рівень захисників Мельника підвів – намагаючись змістити акценти, Кальян несподівано оголосив, що він, бандит і рейдер, мало не на боці постраждалих, що ті даремно розгойдують човен, в якому знаходиться і він сам, і навіть Іван Мельник, а тому тут один за всіх і всі за одного, але, бачачи, що така погана аргументація не має і не може мати впливу, перейшов до прямих погроз в сторону інвесторів, мовляв,  якщо ті і далі будуть задавати питання і вимагати прозорості, ризикують і зовсім залишитися без квартир. В процесі свого монологу “Патлатий” буквально визнав, що в “M Group Development” серйозні проблеми, і грошей, аби добудувати всі розпочаті ЖК, компанія не має.

Мирослав Кальян “Патлатий” (в центрі) під час свого монологу про тонучу компанію “M Group Development”

Невідомо, чим би обернулося це протистояння, якби до офісу не під’їхали екіпажі поліції. Співробітники правоохоронних органів розблокували автомобіль адвоката, який негайно вирушив у відділення, щоб скласти заяву на осіб, які перешкоджали адвокатській діяльності. Побачивши такий поворот підбадьорені вкладники зайняли принципову позицію – необхідно оприлюднення наявних документів, які обгрунтовують продовження будівництва RIVER PARK II. І домоглися часткового успіху – детальний план продовження робіт на об’єкті обіцяно продемонструвати їм 7 травня.

Звичайно, довіри до цих слів немає. Занадто часто “M Group Development” щось заявляло і не виконувало. І покладатися тут на удачу не можна, бо на кону і об’єкт, і долі людей. А тому, об’єднавшись, вкладники роблять рішучий крок, подаючи колективні заяви в правоохоронні органи з вимогою перевірки фінансово-будівельної афери Івана Мельника, пов’язаної з комплексом RIVER PARK II.

Ця історія ще не закінчилася і люди мають боротися за свої права, але Мельник повинен знати, що більше йому спуску ніхто не дасть, і якщо він раніше мав ілюзії, що чергова афера завершиться успіхом, тепер це явно не той випадок.

Поспілкувавшись із вкладниками із інших недобудованих ЖК цього ж забудовника, нам стало відомо, що інвестори комплексів “СМАРАГДОВІ ВЕЖІ”, “SKY ЦЕНТР”, “ДІАМАНТ ХОЛ”, “ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СІТІ IV”, “ПРЕСТИЖ TOWN” теж об’єднуються, щоб звернутися до правоохоронних органів та незабаром завітати до офісу забудовника. Бо, як виявилося всі нові проекти ЖК, які з’являються на сайті “M Group Development” та в яких активно продаються квартири, є не більше, ніж черговою вигадкою аферистів, адже картинки, що можна побачити на сайті є всього лиш копіями із сайтів закордонних будівельних компаній.

Все виглядає так, що Іван Мельник відчуває, що його піраміді скоро настане кінець, і таким чином намагається відібрати в довірливого населення ще більше грошей. Тому ще раз вас застерігаємо купувати квартири чи будь-яку іншу нерухомість у цього афериста-забудовника. Не ведіться ні на яскраву рекламу, ні на спокусливі умови. Це все фікція, мета якої – відібрати ваші гроші.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.