150-річчя Василя Стефаника – подія для всієї країни, – Мінкультури

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство

14 травня виповнюється 150 років від дня народження Василя Стефаника.

Василь Стефаник – геній експресіоністичної новели, який своїм потужним і влучним словом зачіпає за живе кожного читача. Його тексти посіли важливе місце серед основоположних в українській літературі, хоч неодноразово зазнавали спроб редагування за радянського періоду.
Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДзеркалоМедіа.
«Ця дата – нагадування для усіх нас із закликом знову прочитати праці письменника, переосмисливши їх. Відому та новаторську «Синю книжечку» – проривну збірку для письменника, або ж новелу «Камінний хрест», яка стала й натхненням для однойменного кіно», – сказав Олександр Ткаченко.
Глибше зануритись у творчість Василя Семеновича допоможе мистецький проєкт, організований Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством з питань мистецтв і мистецької освіти. Презентація відбудеться сьогодні. Відкриття о 20.00 в Києві, на сцені літнього театру «Мушля». Паралельно, все транслюватиметься онлайн.

Для глядачів і відвідувачів заплановані:

• Виставка під відкритим небом «СтефаникOnline», з хронологічним поглядом на життя та літературний спадок письменника через історичний контекст зламу століть.

• Театральний перформанс «Найліпше з мойого серця», де новели та листи письменника було покладено в основу постановки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.