Ціни на продукти в Україні порівняли з європейськими: цікаві дані (таблиця)

Економіка, Новини

Ціни на продукти в Україні вищі, ніж в деяких країнах Європи.

Про це свідчать дані моніторингу Економічного дискусійного клубу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на «Апостроф».

Наприклад, в Польщі дешевше ніж в Україні коштують хліб, рис, молоко, вершкове масло, курятина, цукор, соняшникова олія, картопля.

При цьому розрив істотний – хліб в польських магазинах дешевше, ніж в Україні більш ніж на 20%, молоко – на 35%, вершкове масло – майже на третину, а картопля – на 33,1%. В середньому набір з 18 базових продуктів (хліб, молоко, м’ясо, овочі, цукор, яйця та ін) в Україні коштує 25,3 євро, а в Польщі – 24,78 євро. Разом з тим, зарплати там істотно вищі, ніж в Україні.

Крім того, нижчі ціни на продукти і в Угорщині – дешевше можна купити хліб, борошно, молоко, курятину, соняшникову олію, цукор, сіль. І навіть в Іспанії рис, молоко і соняшникова олія обходяться дешевше.

На тлі ймовірного дефіциту гречки в українських супермаркетах вартість кілограма цієї улюбленої в народі крупи зросла до 50 гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.