Світлини, які торкають душу – бійці поділилися знімками з передової (фото)

Новини, Політика, Суспільство

Українські військові на передових позиціях на Донбасі, окрім спостереження за противником, у хвилини тиші бачать сувору красу Донецького краю. А іноді навіть фотографують.

Світлинами поділилися бійці 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” на сторінці військового підрозділу у Facebook, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Військові пишуть, що на кам’янисто-глинистих пагорбах Донбасу примхи травневої погоди відчуваються у рази гостріше, ніж у мирних містах і селах.

“Надвечір вітер розігрався такий, що ладен був зірвати не лише зграї білих пелюсток із квітучих кущів, а й наші голови у шоломах й віднести їх кудись далеко за обрій. Буржуйка від поривів безперервно іскрила й тріщала все голосніше. Розірвані вітром хмари пофарбували сонце на заході в брунатно-малиновий колір. Такий надзвичайний, що рука сама потягнулася до фотоапарата. І хоч ніяка техніка не здатна передати те, що бачили очі, ми, принаймні, спробували”, – йдеться в дописі.

Та погода швидко змінилася – коли сутінки спустилися на донбаські пагорби, линув дощ. Глина під ногами попливла, став слизьким і дощатий настил у шанцях.

“Усі, хто не був на бойовому чергуванні, потяглися до кухні – вечеряти, пити солодкий чай і дивитися бойовик, заздалегідь викачаний на мобільний телефон”, – розповідають військові.

Таким був один із сотень вечорів на передовій для бійців 93-ї бригади “Холодний Яр”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.