На Франківщині затримали вантажівку з краденим гравієм (фото)

Кримінал, Новини

За минулі вихідні поліцейські задокументували факт незаконного перевезення корисних копалин на Надвірнянщині.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Працівники сектору реагування патрульної поліції Надвірнянського районного відділу поліції під час несення служби в селі Пнів, що відноситься до Пасічнянської територіальної громади, зупинили автомобіль «ЗІЛ», яким керував 28-річний місцевий мешканець.

Чоловік перевозив гравій без відповідних документів, а незаконне видобування здійснив із берега річки “Бистриця-Надвірнянська” та мав на меті використати для потреб у власному господарстві. Слідчі вилучили та помістили на територію відділу поліції вантажівку і суміш.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля. Досудове розслідування триває.

Поліція вкотре нагадує громадянам, що видобуток корисних копалин та піщано-гравійної суміші у заплавах та руслах річок заборонений природоохоронним законодавством.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.