$250 за дозу: викрили шахраїв, що торгували підробкою вакцини Pfizer

Кримінал, Новини, Суспільство

Служба безпеки України викрила міжнародний канал поставок фальшивої Сovid-вакцини Pfizer. Вартість однієї дози підробки складала $250.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Слідство.Інфо.

Зловмисники широко рекламували свої послуги і стверджували, що можуть поставити вакцину від американських компаній Pfizer і BioNTech, повідомляє пресслужба СБУ. Насправді ж вони не мали жодного стосунку до оригінальної продукції. Правоохоронці задокументували факт отримання зловмисниками передплат на тисячі доларів.

В угруповання входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне. Шахраї вирішили скористатися тим, що Pfizer офіційно почали поставляти в Україну. Злочинці розмістили в інтернеті рекламу від нібито українських підприємств, які мають змогу поставляти препарати Pfizer. Рекламну кампанію направили на клієнтів з РФ та Індії. Аби переконати клієнтів у наявності вакцини, ділки надавали підроблені гарантійні листи від українських банків. Серед іншого, в них були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, які відкриті на громадян України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.