У Старому Лисці нацгвардійці вдосконалювали навички стрільби з бронетранспортера (фото)

Новини, Суспільство

Гвардійці Навчального центру вдосконалювали навички стрільби з бронетранспортера. Навчання відбулися на базі військової частини 3072, що у Старому Лисці на Прикарпатті.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Навчальний центр Національної гвардії України.

Військовослужбовців, які навчаються за програмою підготовки водій – механік, на базі військової частини 3072, протягом двох днів, відпрацьовували практичні навички стрільби з БТР – 3 Е-1 та БТР – 4 Е.

«Великі машини – це моє захоплення. Бути вправним водієм «броньованого коня», можна сказати, моя мрія, які здійснилася на службі. Насправді бути водієм такого транспорту досить не просто, адже окрім теоретичної підкованості, також важлива практична майстерність. Практичне відпрацювання сприяє кращому засвоєнню отриманого матеріалу, а також дозволяє покращити свої навички стрільби на бронемашині», – каже солдат Михайло Булава.

Практичне відпрацювання провели для того, щоб закріпити теоретичні знання, але це також нова порція адреналіну та позитивних емоцій. Тож виконання практичних стрільб з озброєння БТР – основне завдання курсантів, яке вже засвоїли ази та основні елементи водіння. Програму навчального курсу також включає навчання кермувати бронетранспортером за різних дорожніх та погодних умов, будь-яку пору доби, користуватися засобами зв’язку, вести вогонь з усіх видів озброєння, що встановлюється на бронемашині, а також підтримувати її в справності та постійній бойовій готовності до виконання завдань за призначенням.

«Практичні заняття з метою відпрацювання навичок стрільби – це можливість для кожного курсанта закріпити навички, які вони здобули раніше», – зауважив викладач модуля (циклу) спеціальної підготовки фахівців автомобільної техніки та БТР лейтенант Іван Рудий.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.