Позбавлений громадянства “контрабандист” подав до суду на Зеленського, СБУ та РНБО

Новини, Політика, Суспільство

Підприємець Олександр Єрімічук просить суд скасувати санкції, під які він потрапив через можливу причетність до контрабанди.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

Розклад судових засідань.

Єрімічук звернувся до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду, який має повноваження переглядати укази президента.

 

Відповідачем вказаний Володимир Зеленський. Третіми особами – Рада нацбезпеки і оборони та Служба безпеки України.

Єрімічук просить визнати протиправним та скасувати указа президента №140/2021, виданий 03 квітня 2021 року.

Цим указом Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо осіб, яких назвали “топ-десяткою української контрабанди”.

ВС призначив склад суду, який буде слухати справу, наразі в ній ще немає рішень.

Олександр Єрімічук значиться керівником кількох підприємств у Чернівцях, що займаються або займались раніше будівництвом і торгівлею.

Що було раніше: Інший бізнесмен, Вадим Альперін, який теж потрапив під санкції, звернувся до суду через відібране громадянство. Він судиться з Державною міграційною службою, яка готувала документи для позбавлення паспорту.

Передісторія:

  • 2 квітня на засіданні Ради національної безпеки та оборони ввели санкції “проти топ-десятки української контрабанди”. 21 квітня ОП оприлюднив указ про застосування санкції щодо ще 13 осіб.
  • Після цього від роботи відсторонили понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – 17 керівники митниць і митних постів.
  • Трьох осіб зі списку “контрабандистів”, зокрема, Альперіна, президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства.
  • Кабінет міністрів готує процедуру депортації цих трьох осіб.
Соня Лукашова, УП
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.