До 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи: стрічка Володимира Тихого “Брама” з Ірмою Вітовською (фото)

Новини

Cтала доступною онлайн стрічка Володимира Тихого «Брама», головну роль в якій зіграла акторка театру і кіно з Франківська Ірма Вітовська.

Про це повідомили у пресслужбі Державного агентство з питань кіно, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Зазначається, що містичний трилер режисера Володимира Тихого «Брама» – це історія про родину, яка після аварії залишилася у Чорнобильській зоні відчуження та намагається продовжити жити, як раніше.

Головна героїня баба Пріся час від часу вживає рідкісні галюциногенні гриби, спілкується з різними істотами і розповідає, як у молодості за часів війни вбила 12 німців.

“Фільм складний – я це визнаю. Не скажу, що “Брама” повністю арт-хаусна. Ми намагалися зробити фільм доступним для широкого загалу. Але стрічка має певні особливості, які важко сприймають люди з консервативними поглядами”, – каже акторка і додає, що образ баби Прісі — це прототип України. А зона Чорнобиля — це “зона, з якої ми досі не можемо вийти”.

Фільм є екранним втіленням відомої п’єси Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», що в постановках різних режисерів з успіхом пройшла на сценах українських і закордонних театрів.

За роль бабці Прісі, що її зіграла ще до кіно на театральній сцені у постановці «Сталкери», Ірма Вітовська отримала «Київську Пектораль» – за найкраще виконання жіночої ролі.

Стрічку можна переглянути за посиланням.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.