Обласний пологовий відповів на найпопулярніші питання про партнерські пологи

Новини, Суспільство

Івано-Франківський обласний перинатальний центр зібрав відповіді на найбільш поширені запитання про партнерські пологи та сімейні палати.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на фб-сторінку пологового будинку.

Партнерські пологи.

– Які потрібно здати аналізи чоловікові, щоб бути в мене на пологах?
– Процедура допуску значно спростилась. Обстеження партнерів проводиться безпосередньо при госпіталізації – термометрія на прийомному покої та мати при собі результати аналізу на Covid-19: швидкий тест на антиген COVID-19 або ІФА на антитіла.

– Якщо я потраплю до вас ургентно, а в чоловіка не буде цього аналізу?
– Їх можна здати у нас на місці. Для породіль вони безкоштовні, для партнерів: SARS-CoV Ig M коштує 168 грн; експрес-тест для виявлення антигену – 197 грн.

– Скільки часу партнер може бути зі мною?
– Наказом по ОПЦ встановлені часові рамки перебування партнера: 2 години після пологів та 4 години після кесаревого розтину.

– Мені скоро народжувати. Обираю пологовий будинок. Чи можна потрапити до вас на екскурсію перед пологами?
– Ми працюємо в посиленому режимі дотримання санітарного стану у закладі, тому на час пандемії це неможливо зробити.

Перебування у сімейних палатах.

– Яка вартість сімейної палати?
– Вартість становить 500 гривень за добу.

– Як відбувається бронювання палати?
– Не існує такого поняття, як “бронювання”. Потрапити у сімейну палату можна, якщо одна із трьох палат на момент після пологів вільна.

Додатково: впродовж першого тижня відновлення партнерських пологів, цим правом вже скористалось майже тридцять породіль.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.