В Івано-Франківську презентували масштабну мистецьку Великодню експозицію (відео)

Новини, Суспільство

Понад сімдесят полотен відтворюють весняні мотиви пробудження. А ще сповна передають величний дух Воскресіння Христового.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Учасники виставки – близько пів сотні прикарпатських художників. Тематична виставка експонує твори не лише знаних майстрів пензля, а й молодих митців.

Художник Микола Качур сповідує імпресіонізм. Цей мистецький напрям дає йому змогу миттєво і фрагментарно створювати виразні художні композиції. На його полотнах мотиви рідного краю – Рожнятівщини. З цієї тематики автор на виставці представив – «Будинок біля ріки» та «Великдень в Рожнятові».

Учасники виставки на своїх картинах зображують таїнство Воскресіння. Зокрема, гуцульські та бойківські великодні традиції. Переважають теми весняного пробудження природи.

Краєвид карпатського краю у цю пору художник Богдан Кузів майстерно відтворив на картинах «Весняне пробудження» та «Дорога у весняний рай». Загалом, художня експозиція знайомить глядачів з творами митців Прикарпаття, які працюють в різних техніках і жанрах.

Більше у сюжеті ТРК “ВЕЖА”:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.