Росія прагне всюди залізти й нагадити, як під час “холодної війни” – волонтер

Новини, Політика, Суспільство

Росія використовує найманців для війни в інших країнах, бо держава за них не відповідає.

Про це розповів волонтер, речник міжнародної волонтерської розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Росія щороку витрачає щонайменше 3,5 мільярди доларів на пропаганду, – каже він. – Раша-ТВ, “Спутнік”, контакти, яндекси – це все одна система. Їхні сили поділені на стратегічні, тактичні й оперативні. Якщо розглянути карту інформаційних підрозділів ЛНР – там газети, журнали, телеканали, новинні сайти. Ще один інструмент гібридної війни вони взяли з радянських часів”.

Для замітання слідів своєї злочинної діяльності Росія використовує іноземних найманців, повідомляє волонтер.

“Цікаве явище – добровольці інших країн. Я б його назвав продовженням Комінтерну та Інтернаціоналу – структур, створених за часів становлення радянської імперії. Принцип – взяти якихось дурників з Іспанії, Бразилії, Казахстану, Узбекистану. 90% командирів ІДІЛу закінчили вищі військові радянські училища”.

Росія намагається всюди позначити “свою територію”, при цьому відкрито нікому не оголошуючи війни, каже Михайло Макарук.

“СРСР офіційно не воював у Нікарагуа, Гренаді, Анголі. Те саме зараз. Російські приватні військові компанії стали інструментом наживи для тих, хто повоював і заробив авторитет, а тепер прагне заробляти гроші. Крим, Донбас, Сирія, Ємен, Єгипет, Лівія, Малі, Нігерія, Центральноафриканська республіка – там вони побували. Нещодавно вибухнув скандал – спецборт ФСБ 076 вторгся у повітряний простір Колумбії. Були підняті їхні винищувачі. Посла викликали на килим для пояснень. Цей спецборт приземлився в Нікарагуа – старій добрій радянській вотчині. В Центральноафриканській республіці ПВК Вагнера захищає тамтешнього президента. Росія подарувала республіці стару радянську техніку – 12 “Уралів” і 4 БРДМ-1. Зімбабве обмінює алмази на радянську зброю. В Росії немає законопроекту про приватні військові компанії. Але є стаття про незаконні збройні формування. Найманець – найдешевший воїн у світі. У разі його смерті держава ні за що не відповідає і нічого не винна його родині.

Чого Росія полізла до Сирії? Бо це її історична вотчина, смуга осілості радянських військ і спецслужб. Чого залізли в Ємен? Бо треба стабілізувати ціни на нафту. Південний Судан – знов-таки нафта. Це елементи “холодної війни” – повсюди залізти й нагидити. А потім думати, що з цим робить”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.