РФ має війська для швидкого розгортання на кордоні з Україною – Кулеба

Новини, Політика

Росія має військове угрупування, готове швидко розгорнутися вздовж кордону України, якщо таке рішення ухвалять в Кремлі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Радіо Свобода.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю якого цитує:

“Навіть якщо вони теоретично все відведуть, ми повинні завжди пам’ятати, що вони з такою ж швидкістю, лише за кілька тижнів, можуть розгорнути цю масу, цю армаду знову уздовж нашого кордону і створити цю загрозу.

Ми відстежували і динаміку цього процесу, як воно відбувається, за який час, і ми побачили достатньо для того, щоб зробити висновок про те, що Росія має військове угрупування, готове досить швидко розгорнутися уздовж українського кордону в разі потреби. І тепер наше спільне завдання з нашими партнерами – зробити все для того, щоб Росії більше ніколи таке не спало на думку” – сказав міністр.

Він зазначив, що заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу про припинення так званих навчань – це “позитивний сигнал”, але заяви не означають ні повної деескалації конфлікту, ані припинення війни.

Також Кулеба висловив сподівання, що Росія все з повагою поставиться Великодніх свят і накаже своїм найманцям на Донбасі не стріляти. На думку українського міністра, “це було б найкращим подарунком”.

Крім того, Кулеба зазначив, що зараз існує велика загроза в Азовському морі, і “вона є безпрецедентно великою”. Мова про перекидання російських кораблів з Каспійського моря в Азов, оскільки це крок до взяття Москвою морського простору під свій контроль.

Водночас Кулеба наголосив, що, на жаль, іноді “силу можна зупинити тільки силою”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.