«Не того кольору»: в Білорусі жінку оштрафували за біло-червоні шкарпетки

Новини, Політика, Суспільство

Мешканку Мінська Наталю Сивцову-Седушкінусуд в Білорусі оштрафував за носіння біло-червоних шкарпеток виробництва білоруської групи компаній Mark Formelle.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на TUT.BY.

Жінку затримали 25 березня. На наступний день після того, як силовики прийшли до неї додому, зняли з балкона червоні і білі стрічки, а потім відвезли її в ІТТ, де виписали протокол за пікетування. Суд призначив їй штраф в 2030 білоруських рублів (близько 22 тис. грн).

“Я повернулася з суду і ввечері того ж дня, приблизно в 19.28, вирушила на водійські курси – вони починалися о 20.00. Тільки вийшла з арки будинку, як зі спини до мене підійшли четверо силовиків в балаклавах і чорному одязі. Напевно, я дійсно була досить помітною: білі куртка і кросівки, сині укорочені джинси і білі шкарпетки з червоною смугою виробництва Mark Formelle, які були видні наполовину. Але хіба це порушення? Я спокійно йшла, нікому не заважала і нікого не чіпала “, – розповіла жінка.

Силовики, за її словами, заявили, що у неї “шкарпетки не того кольору”. У поліції знову склали протокол. І суд через деякий час оштрафував її на 2320 білоруських рублів (близько 25 тис. грн).

Видання зазначає, що таких шкарпеток від Mark Formelle, в які була одягнена Сивцова-Седушкіна, вже немає в продажу.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.