Муженко розповів, коли можлива ескалація на кордонах України

Новини, Політика, Суспільство

Генерал армії, колишній глава Генштабу України Віктор Муженко вважає, що ескалація на Донбасі можлива у липні – вересні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на BBC.

“Зараз очікують на двосторонню зустріч президентів РФ і України. Це період, коли росіяни будуть дивитися на реакцію України та західних партнерів на дії Росії у квітні. Їм потрібен час, щоб все осмислити, внести зміни у стратегічне та оперативне планування. І вони тестують дії ЗСУ – як реагували на тих напрямках, де продемонстрували загрози, а переміщення техніки було відкрите. У другій половині липня почнеться переміщення техніки до Білорусі на навчання “Запад-2021″. Думаю, буде циклічність загострень, особливо перед 30-річчям незалежності України. А також у вересні під час навчань”, – сказав він в інтерв’ю BBC.

Атака може бути на Бахмут-Лисичанськ. Звідти може прийти підкріплення з РФ. У такому випадку угруповання ЗСУ на схід від Лисичанська буде в оточенні.

“Інший – південний напрямок: Докучаєвськ-Волноваха-Маріуполь-Бердянськ. Я далекий від думки, що вони можуть піти у напрямку з Донецька на Авдіївку – вже пробували 2017 року, отримали по зубах. А 2015 року біля ДАПу ми зрозуміли, що була спроба оточення українського угруповання під час завершення подій навколо Донецького аеропорту. Напрямок від Горлівки на Торецьк – там також урбанізована місцевість, не думаю, що туди хтось полізе”, – каже Муженко.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.