Є дві крайності: лікар розповіла, як хворі на COVID-19 доводять себе до реанімацій

Здоров'я, Новини, Суспільство

Інфекціоніст розповіла про головні помилки пацієнтів з коронавірусом, які тільки посилюють хворобу

Поки у великих містах коронавірус набирає обертів, у селах ситуація стабілізується. Там важких випадків значно менше. При цьому медики часто зустрічають дві крайності у пацієнтів – необгрунтована паніка і байдужість.

Про це розповіла інфекціоніст Євгенія Менжуліна в рамках проекту “Запитай у лікаря” Фонду Ріната Ахметова, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Ми (жителі міст, – Ред.) постійно один одному щось передаємо, якусь інфекцію. А що відбувається у селі? У них тільки своя ізольована громада, і цей один нещасний вірус один до одного поки дійде. Якщо перший захворіє важко, то другий трошки легше, тому що вже він передасть менше”, – сказала вона.

Однак ця схема не завжди спрацьовує, коли люди мають “букет” хронічних захворювань, або занадто поважний вік. Один з найважчих наслідків – тромбози.Стан таких пацієнтів лікарі контролюють і після виписки з лікарні. Для цього призначають аналізи і, якщо потрібно, призначають додаткові препарати. Самостійно змінювати дозування не можна.Днями Євгенія Менжуліна приєдналася до проекту, присвяченому боротьбі з ковід. Щосереди експерти в прямому ефірі відповідають на запитання глядачів. Лікарі пояснюють, як вчасно виявити хворобу, які методи лікування застосовувати і як вести себе при загостренні хронічних захворювань.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.