МОЗ прогнозує нове зростання захворюваності на COVID-19 через три тижні після свят

Здоров'я, Новини

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує нове зростання захворюваності на коронавірус COVID-19 через три тижні після свят.

Про це він сказав в етері телеканалу “Україна 24”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

“Щодо нашого прогнозу, ми очікуємо певне зростання кількості захворілих десь у червні 2021 року, через 3-4 тижні після травневих свят. До якої кількості ми можемо дійти – це залежатиме від того, яка буде мобільність населення, як люди переміщуватимуться, як люди святкуватимуть Великдень. Тоді уже ми зможемо сказати, що ми далі прогнозуємо. Але мені щось підказує, що таких сильних спалахів, як зараз відбувся, починаючи з лютого, ми не будемо очікувати”, – сказав Степанов.

Крім того, міністр закликав літніх людей на Великдень утриматися від відвідування храмів, натомість долучитися до богослужінь онлайн.

“Ми вирішили не робити додаткових обмежень. Але я хочу закликати всіх громадян проявити свідомість та самостійно вжити всіх заходів, щоб запобігти поширенню хвороби. Людям старшого віку бажано залишитися вдома – дивитися богослужіння онлайн і дочекатися, коли син, донька чи онуки принесуть вже освячену пасочку з церкви”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.