На Буковині – черговий спалах африканської чуми свиней

Здоров'я, Новини, Суспільство

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, в господарстві АПОП «Золотий колос» с. Строїнці Чернівецького району Чернівецької області зареєстровано спалах африканської чуми свиней при досліджені патологічного матеріалу від загиблих свійських свиней – 4 голови (Звіт про результати дослідження Івано-Франківської Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 28.04.2021 № 001071 п.м./21).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДзеркалоМедіа.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.
В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.