Успіхи українських спортсменів за тиждень

Новини

Тиждень, що минає, приніс українським спортсменам перемоги та медалі.

Про це у Телеграм пише Василь Мокан заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту, голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Спортивна боротьба

Українські спортсмени та спортсменки показали чудові результати на чемпіонаті Європи зі спортивної боротьби, який проходить у Варшаві (Польща).

Українець Андрій Джелеп став срібним призером серед борців вільного стилю у категорії до 61 кг.

Українець Каміль Керімов у ваговій категорії до 57 кг здобув “бронзу” у поєдинку зі спортсменом з Болгарії. Бронзову медаль також здобув Ігор Никифорук у категорії до 70 кг, взявши гору над британцем Ніколае Коджокару. Ще одне третє місце виборов Олександр Хоцянівський у категорії до 125 кг, перемігши в сутичці Даніеля Лігеті з Угорщини.

Українські борчині – Христина-Зоряна Демко (вагова категорія до 55 кг) та Аліна Бережна (68 кг) – взяли бронзові медалі, здобувши перемогу відповідно у двобої із спортсменками з Нідерландів та Туреччини.

Сьогодні, 23 квітня, змагання серед жінок продовжуються – українки мають гарні шанси поборотися за “золото” та кілька “бронзових” нагород. Тривають поєдинки серед борців греко-римського стилю.

Загалом, за підсумками турніру в 10 вагових категоріях збірна України з вільної боротьби набрала 113 очок і посіла друге місце в загальнокомандному заліку.

Дзюдо

На чемпіонаті Європи з дзюдо у Ліссабоні (Португалія) українка Дар’я Білодід у категорії до 48 кг здобула срібло, так і не зустрівшись у фіналі із представницею Косово, Дістією Краснікі через травму.

Українка Єлизавета Каланіна у ваговій категорії понад 78 кг посіла п’яте місце.

Теніс

Продовжують свою переможну ходу на чемпіонатах світу українські тенісистки.

Так, жіноча збірна України з тенісу достроково виграла у суботу матчеву зустріч Кубка Біллі Джин Кінг у команди Японії – 3:0. Після цієї перемоги наша команда піднялася на 4 сходинки та зараз посідає 25-те місце в оновленому рейтингу націй.

У свою чергу, в одиночних змаганнях перша “ракетка” України Еліна Світоліна вдало стартувала на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) Porsche Tennis Grand Prix в Штутгарті (Німеччина), обігравши німкеню Анжелік Кербер і забезпечивши собі вихід до чвертьфіналу змагань.

Українська тенісистка Марта Костюк виграла у середу матч другого кола турніру WTA250 у Стамбулі (Туреччина), обігравши 37-у “ракетку” світу Дар’ю Касаткіну з Росії.

Важлива відзнака у жіночому баскетболі.

Лідерка збірної України з баскетболу Аліна Ягупова перед півфінальним матчем Євроліги “Фенербахче” – УГМК отримала нагороду MVP як найкращий гравець жіночої Євроліги поточного сезону.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.