У костелі на Городенківщині знайшли фрагменти скульптур, автором яких міг бути Йоган-Георг Пінзель

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство, Туризм
У Костелі Непорочного Зачаття Діви Марії, що в Городенці, знайшли фрагменти статуй.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДзеркалоМедіа.
Реставратори, які законсервували частини скульптур припускають, що вони можуть бути авторства Іоана Георга Пінзеля, адже свого часу митець працював над оздобленням храму.

Вже на Великдень кожен охочий може побачити міні виставку з цінними історичними знахідками, розповідають на фб сторінці Проєкт “1743”.

“А ось і наша найголовніша новина цієї весни: у Костелі відбудеться перша виставка! Аж ручки трусяться це писати, але це — правда. У команді проєкту працюють ну дуууже обдаровані та завзяті спеціалісти! Щоразу як вони діляться з нами результатами своєї роботи у нас аж дух перехоплює. Але ж хіба б це мало значення, якби не ви? Ми так любимо ділитись з вами маленькими перемогами. Тож запрошуємо вас на виставку вже у Великодню неділю — її перлиною буде відреставрована дерев’яна рука 18 століття, автор якої не відомий, та хмаринка, яка колись прикрашала стіни Костелу.” – йдеться у дописі.
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.