Освітній омбудсмен розповів, чи можуть продовжити навчальний рік через карантин

Новини, Суспільство

Рішення щодо продовження навчального року для школярів ухвалюється освітнім закладом або місцевою владою.

Про це розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі “Сніданку з 1+1“, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Depo.ua.

Він наголосив, що в Україні законодавчо встановлено, що навчальний рік у школах триває до 30 червня. Однак, за його словами, місцева влада може самостійно ухвалювати рішення щодо його продовження.

“Якщо школа або департамент освіти вирішить подовжити навчальний рік, то вони мають на це право. Учні мають навчатися не менш ніж 175 навчальних днів протягом року”, – пояснив він.

Відомо, що в Україні внаслідок запровадження у більшості регіонів жорстких обмежувальних заходів через розповсюдження COVID-19 велика кількість шкіл перейшла на дистанційне навчання. У низці міст і селищ школи взагалі закривали.

Така ситуація викликає стурбованість як серед учнів, так і серед батьків та вчителів, адже шкільна програма не була ідеально розрахована на подібні обставини й формат навчання.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.