ЄС готує позов проти AstraZeneca через брак вакцин

Здоров'я, Новини

Європейська комісія готується почати судовий процес проти виробника вакцин AstraZeneca через проблеми з доставкою вакцини від коронавірусу.

Комісія підняла це питання в ході зустрічі послів повідомляє Politico, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на УНН.

Як зазначено, Єврокомісія порушила це питання на зустрічі послів країн ЄС в середу, під час якої більшість представників країн блоку заявили, що підтримають подачу позову проти компанії через велику кількість скарг на те, що вона не доставила обіцяні дози вакцини Євросоюзу.

Один дипломат пояснив, що суть судового позову полягає в тому, щоб зобов’язати AstraZeneca надати дози, зазначені в її контракті з ЄС.

Двоє дипломатів заявили, що пізніше цього тижня настане крайній термін, до якого країни ЄС повинні узгодити початок судового позову.

Контекст

AstraZeneca викликала гнів у ЄС в січні, коли заявила, що не зможе запропонувати блоку ту кількість доз, яка спочатку передбачалася. До кінця першого кварталу року компанія доставила в країни ЄС 30 мільйонів доз замість 100 мільйонів доз, передбачених її контрактом з ЄС. Дефіцит серйозно ускладнив кампанії вакцинації в країнах ЄС.

Компанія прогнозувала, що вона доставить приблизно 70 мільйонів доз до кінця другого кварталу року, тоді як передбачалося доставити всы 300 мільйонів доз, передбачених у контракті з ЄС.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.