У Європарламенті ініціюють обговорення нарощення військ РФ біля України

Новини, Політика, Суспільство

Група Європейської народної партії (ЄНП) в Європейському парламенті вимагає провести дебати на пленарному засіданні наступного тижня через поточне нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з псиланням на Європейську правду“.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться у заяві євродепутатки від ЄНП Сандри Калнієте, оприлюдненій на сайті партії в понеділок, 19 квітня.

“Колективний борг Європи – підтвердити нашу підтримку України, і ми хотіли б почути від президентів Європейської комісії і Європейської ради, як Європейський Союз має намір це зробити”, – заявила Калнієте, яка у ЄНП відповідає за зовнішньополітичний напрямок.

“Росія зосередила понад 40 тисяч військовослужбовців на кордоні з Україною. Тільки в цьому році вбито 26 українських солдатів. Ситуація погіршується і є серйозною і зростаючою загрозою європейській стабільності і безпеці, а також суверенітету України”, – продовжила Калнієте.

За її словами, ЄС і держави-члени повинні почати виконувати свої декларації – допомогти Україні з військової, але також політичної точки зору.

“Це має бути роз’яснено без зволікань найвищою владою Європейського Союзу. Крім того, разом з нашими партнерами пора надати Україні План дій щодо членства в НАТО”, – заявила вона.

Раніше депутати Європейського парламенту звернулись до Росії із закликом припинити провокації і залякування України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.