На березі Чорного моря знайшли рештки найдавнішої тварини (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Біля українського міста Чорноморськ в Одеській області палеонтолог-любитель Олександр Макаренко знайшов рештки стародавньої істоти. Найімовірніше, це представник вимерлого різновиду носорогів.

За словами Олександра, це кістки Coelodonta antiquitatis (стародавнього носорога). Однак це лише припущення. Для уточнення інформації він передав знахідку вченим ОНУ імені Мечникова, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“З дитинства я збирав камінчики, скам’янілі мушлі. Але коли 2019 року почав працювати в Чорноморську, внутрішній поклик шукача привів мене на його схили. І тут на мене чекав сюрприз. Для мене це – як похід по гриби. Знаходжу артефакти, відправляю в музеї ОНУ Мечникова”, – розповів Олександр.

Рештки носорога – це не єдине, що знайшов палеонтолог-любитель. Практично всі свої знахідки Олександр відправляє в музей, щоб учені змогли дослідити їх краще.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.