Великобританія відправить військові кораблі в Чорне море на знак солідарності з Україною – ЗМІ

Новини, Політика, Суспільство

Великобританія відправить військові кораблі Королівського флоту у Чорне море. В українських водах вони повинні з’явитися в травні.

Про це повідомляє газета The Sunday Times, посилаючись на джерела в британському військовому відомстві, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на РБК-Україна.

Повідомляється, що введення кораблів в українські води покликано продемонструвати солідарність з Україною і союзниками по НАТО.

Надіслати в Україну планують один есмінець Type 45, озброєний зенітними ракетами і протичовновий фрегат Type 23. Вони відокремляться від авіаносної групи Королівського флоту в Середземному морі і вирушать через Босфор у Чорне море.

Їх буде підтримувати авіаносець HMS Queen Elizabeth, на борту якого знаходяться вертольоти для боротьби з підводними човнами і винищувачі-бомбардувальники F35B. Проте королівський авіаносець залишиться в Середземному морі, оскільки перебування суден такого типу в Чорному морі не дозволяється міжнародною угодою.

Також зазначається, що в разі загрози з боку Росії Великобританія буде готова направити в регіон іншу військову техніку.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.