У Росії затримали українського дипломата. Україна назвала це провокацією

Кримінал, Новини, Політика

У російському Санкт-Петербурзі в п’ятницю, 16 квітня, консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка затримали оперативники ФСБ.

Про це повідомляє ТАСС із повідомленням на Центр громадських зв’язків ФСБ Росії, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Причиною затримання назвали спробу отримання українським консулом закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ. Повідомляють, що дипломата нібито заскочили під час зустрічі з громадянином Росії.

“Федеральною службою безпеки 16 квітня в Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії, затриманий на місці злочину український дипломат – консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк”, – йдеться в повідомленні російських силовіків.
У ФСБ заявили, що “дана діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації”. У спецслужбі додали, що до українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.