Заборонена зброя, БПЛА та мінування: військові розповіли про обстановку на Донбасі

Новини, Політика, Суспільство

Протягом минулої доби, 15 квітня, було зафіксовано 7 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Міністерство оборони України.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає, повідомили в штабі операції Об’єднаних сил.

Зокрема, у передмісті Майорська російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів та запустили безпілотник, який перетнув лінію розмежування. Неподалік Новозванівки противник стріляв у бік позицій наших захисників із гранатометів різних систем, а біля Зайцевого та Пісків – зі стрілецької зброї. Поблизу Новгородського ворог дистанційно мінував наші позиції з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Станом на ранок 16 квітня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі вважає критично важливим повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню. Крім того, необхідно посилити ефективний контроль за його виконанням.
Україна наполягає на тому, що бойовики повинні забезпечити вільний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України.

Від окупантів вимагають надати безперешкодний доступ для інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб, звільнити утримуваних, а також розблокувати роботу КПВВ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.