На Буковині через спалах африканської чуми свиней, заб’ють 21 тисячу голів

Новини, Суспільство
В одному із приватних фермерських господарств села Котелеве, що на Буковині, стався масовий спалах африканської чуми свиней. За одну ніч там померло 440 голів тварин.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Держпродспоживслужбу у Чернівецькій області Анжела Косован.

“За попередню ніч не стало 440 голів свиней: серед них молодняк і свиноматки. Надзвичайно стрімке поширення. У лабораторії вже підтвердили африканську чуму свиней”, – розповіла Косован.

За її словами, сьогодні вже провели комісію під головуванням заступника голови Чернівецької ОДА Богдана Ковалюка, на якій визначили план подальших дій, щоб запобігти поширенню чуми.

Відтак, мають забити усіх свиней господарства, це 21 тисяча голів. Потім їх мають утилізувати. Фахівці кажуть, що це надзвичайно велика кількість. Тому працюватимуть над цим спільно з підприємством. Звідки на фермі вірус, поки не відомо.

“Зазвичай це інфікування від диких тварин, зокрема від диких кабанів. Але могли й з кормами занести, чи навіть працівники. Це все будуть досліджувати. До нас їде комісія з Києва. Це вперше такий масовий випадок”, – додала керівниця Держпродспоживслужби області

Також вона повідомила, що відтепер у трикілометровій зоні від села Котелеве введений карантин. А зона в радіусі 10 кілометрів перебуватиме під наглядом, таке рішення затвердила комісія.

Про збитки підприємства наразі інформацію не повідомляють.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.