Довибори на Прикарпатті: перерахунок голосів за рішенням суду знову розпочався зі зміни членів ОВК (відео)

Відео-новини, Новини, Політика

Початок роботи ОВК затримується знову.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ТСН.

Скандальний перерахунок голосів на 87 виборчому окрузі, на Прикарпатті триває. Ще наприкінці березня там відбулися довибори у Верховну Раду. Основна боротьба розгорілася між трьома кандидатами – Василем Вірастюком, Олександром Шевченком та Русланом Кошулинським. Але підрахунок голосів супроводжували чисельні скандали: зокрема зникнення майже пів тисячі бюлетенів. Почалися суди. І от сьогодні у Надвірній знову зібрався окружком, аби перерахувати голоси на 8 дільницях, по яких судові рішення вже набули чинності.

Вже як годину мали тривати перерахунки, але в ОВК вже утретє міняють членів комісії. В коридорі вже чекають члени дільничних комісій, де має бути здійснений перерахунок голосів. Ситуація серед них дуже напружена.

Скандал із довиборами на Прикарпатті: чому суд визнав протиправним підсумковий прокол ОВК і коли оголосять переможця.
Сьогодні ОВК зібралась за наказом Центрвиборчкому, аби внести корективи до підсумкового протоколу з результатами голосування. До того ж мають бути враховані судові рішення, які вже набули законної сили. По-перше, про те, що окружком під час скандального підрахунку тиждень тому безпідставно визнав незаконним голосування на 5 дільницях. А ще 3 дільниці без вагомих підстав відправив на перерахунок. І саме після цього там зникли бюлетені, де майже всі голоси були за одного з кандидатів – висуванця партії “За майбутнє” Олександра Шевченка.

«В одних випадках стала відсутність назви виборів і це стало підставою для відправлення дільниці на перерахунок. Іншою причиною визнання виборів недійсними стала відсутність печатки на контрольних листах. Але на дільницях, де перемогу здобув провладний кандидат, такі дільниці приймалися безперешкодно. А у випадках, де опонент переміг, такі дільниці відправлялися на повторний перерахунок», – переконує адвокат, представник кандидата у народні депутати Олександра Шевченка Андрій Сторожук.

Попри чисельні скарги до суду та відкрите кримінальне провадження за фактом зникнення майже пів тисячі бюлетенів, окружком передав підсумковий протокол до ЦВК. Згідно ньому, перемагає висуванець “Слуги народу”, силань Василь Вірастюк. На другому місці співзасновник Буковеля Олександр Шевченко.

Однак ЦВК з оголошенням офіційних результатів вирішила не квапитися, аби дочекатися судових рішень за всіма позовами. І саме від них буде залежати, коли стане відомо ім’я переможця.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.