У Зеленського розповіли, що буде із суддями після ліквідації ОАСК

Новини, Суспільство

Суддів скандального Окружного адміністративного суду Києва, до доброчесності яких не буде виникати питань, переведуть до іншого суду, а якщо ті не захочуть – будуть звільнені.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на президента у КС Федір Веніславський. 

“Судді, які не будуть згодні із переведенням до іншого суду, швидше за все це буде окружний, юрисдикція якого поширюється на Київську область…і якщо судді, які працюють в ОАСК не дадуть згоди на переведення до іншого суду. То це є підставою для їх звільнення”.

Веніславський зазначив, що для переведення суддів славнозвісного ОАСК їм необхідно буде отримати відповідну “рекомендацію”, якщо “їх доброчесність не викликатиме заперечень”. Водночас, від кого саме її треба отримати він не уточнив. Проте, саме до повноважень Вищої ради правосуддя входить переведення служителів Феміди в інші суди.

Разом з тим, оцінювати відповідність судді займаній посаді має Вища кваліфікаційні комісія суддів, яка тимчасово призупинила роботу в рамках судової реформи.

Із слів Веніславського можна зробити висновок, що судді ОАСК не будуть брати участь у конкурсі на посади в іншому суді, а будуть просто переведені. Проте, допоки на сайті Верховної Ради немає тексту законопроєкту.

Ольга Гетьманець, УП

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.