Учителів, які працюватимуть на ЗНО, будуть щеплювати китайською вакциною — головний санлікар

Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Китайським препаратом CoronaVac вакцинуватимуть від коронавірусу маломобільні групи населення, освітян, які працюватимуть на ЗНО, олімпійців та паралімпійців, які поїдуть на Ігри 2021 року, та патрульних поліцейських.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

Головний державний санітарний лікар поінформував, що вже 10 квітня завершився лабораторний контроль вакцини CoronaVac, очікується, що щеплення нею розпочнеться з наступного тижня.

«Вакцина CoronaVac йде на маломобільні групи населення та осіб, які за ними доглядають. Це та вакцина, яка зараз проходить лабораторний контроль. Також будемо вакцинувати CoronaVac працівників, які будуть проводити зовнішнє незалежне оцінювання в 2021 році. Також ми вакцинуємо олімпійців та паралімпійців», — зазначив Ляшко.

Він пояснив, що вакцина CoronaVac поставляється в однодозних флаконах, що полегшує процес логістики. Також термін між двома щепленнями цієї вакциною менший, ніж у вакцини AstraZeneca — 12–28 днів.

Окрім цього, як додав Ляшко, китайським препаратом будуть вакциновані працівники патрульної поліції.

Наприкінці 2020 року Україна уклала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak. 25 березня Україна отримала перші 215 тисяч доз цієї вакцини, заз препарат проходить лабораторний контроль.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.