Івано-Франківщина отримає 26 нових автомобілів швидкої допомоги

Здоров'я, Новини, Суспільство

Згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я України Івано-Франківщина має отримати 26 нових автомобілів швидкої допомоги. Для цього спрямували 63 мільйони гривень.

Про це Суспільному Карпати повідомив керівник Обласного центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За його словами, це будуть повнопривідні авто класу С і В. Вони призначені для гірських і передгірських районів.

“За перше півріччя кожен населений пункт, кожна підстанція і станція будуть мати в обслуговуванні майже на 80 % оновлений санітарний транспорт. Вважаю, це є дуже потужно, тому що ми багато грошей витрачали на УАЗи , ГАЗелі, але витрати все одно великі. Вони на сьогодні не є повністю забезпечені всім необхідним, чим повинен бути зараз забезпечений автомобіль класу В”, — каже Мирон Матейко.

Також додає, що високогірні райони мають отримати автомобілі Toyota Prada.

“Це для Білоберізької ТГ, Красноїлля. Там просто неможливо доїхати. І деколи бригади пішки долають кілометри доріг у горах”, — зазначив Мирон Матейко.

Минулого року три такі автомобілі отримали Вигодська, Ланчинська та Верховинська громади. Також у 2020-му році сім санітарних автомобілів закупили за гроші з обласного бюджету, 14 – за кошти від НСЗУ.

Мирон Матейко розповів, що впродовж тривалого часу автомобілі швидкої не оновлювали зовсім.

“На цій посаді я три роки. До цього часу, майже протягом п’яти років, не поповнювали санітарний транспорт для екстреної допомоги. Він потребував близько 70 % оновлення. Це УАЗи і ГАЗелі. Ми мали 39 одиниць, яким було 8-9 років”, — додав Мирон Матейко.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.