У Франківську зупинки прибиратиме фірма тендерного порушника

Новини, Суспільство

До кінця року порядок на зупинках громадського транспорту на території Франківської міської територіальної громади буде забезпечувати ТОВ ««Євроекосіті» за 844 тис. грн. Відповідну угоду з підприємством уклало управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Наші Гроші.

Йдеться про утримання 102 громадських зупинок, більшість з яких розташовані на вул. Євгена Коновальця, вул. Івана Мазепи, вул. Юності, вул. Медичній та Набережній імені Василя Стефаника в Івано-Франківську.

В обов’язки підрядника входить кожного ранку прибирати урни та вивозити сміття із зупинок, підмітати їх, знімати несанкціоновану рекламу, а в зимовий період розчищати сніг та посипати зупинки піском або сіллю. Окрім того, компанія повинна мити інформаційні таблички, тумби та електронні табло не менше одного разу на тиждень. На вимогу управління транспорту та зв’язку підрядник надсилатиме фотозвіт виконаних робіт та виявлених поломок.

Єдиним конкурентом на поточних торгах компанії «Євроекосіті» було львівське ПП «Клінінг-Про». Під час аукціону учасники знижували свої пропозиції, однак ціна переможця все одно була загалом дешевшою на 29,6 тис. грн.

В лютому 2020 року Івано-Франківське територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало засновника компанії «Євроекосіті» за змову та торгах. «Наші гроші. Львів» виявили, що він разом з іншим підприємцем імітували конкуренцію на торгах з прибирання від департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міськради.

Обидва конкуренти подали на торги аналогічні довідки з однаковими помилками, які замовник вимагав у довільній формі, наприклад довідку про відсутність підстав для відмови. Свої документи підприємці завантажили з різницею у 9 хвилин.

«Євроекосіті» зареєстроване у січні 2020 року. За даними проєкту Clarity, з того часу компанія встигла отримати державних замовлень на 2,14 млн грн, усі – від Івано-Франківської міської ради. Зокрема договорів на 1,85 млн грн «Євроекосіті» підписала з управлінням транспорту та зв’язку, а підрядів на 287 тис. грн отримала від департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики. В основному це дрібні угоди на прибирання, встановлення лежачих поліцейських, заміну дорожніх знаків та озеленення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.