Пропаганда РФ про COVID-19 в Україні!

Здоров'я, Новини, Суспільство

В умовах запроваджених карантинних заходів в Україні, російська пропагандистська машина не припиняє своєї роботи у напрямку поширення дезінформації на тему коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Основною метою діяльності таких пропагандистів є створення негативного відображення економічного, політичного та соціального розвитку нашої держави для поширення панічних настроїв серед населення, а також розхитування суспільно-політичної обстановки.

Прокремлівські медіа розгорнули цілу «кампанію з дезінформації» для поширення фейків щодо смертельної небезпеки використання вакцин від коронавірусної інфекції COVID-19, шкідливість медичних масок та неправомірність введення «червоної зони» на території України.

Важливу роль у поширенні такої інформації відіграють соціальні медіа, які дають можливість охопити більшу аудиторію для розповсюдження пропаганди та панічних настроїв у населення. Крім цього, у соціальних мережах акцент з публікації зміщується з джерела на саму історію, таким чином користувачі менше зважають на те, хто її опублікував та чи варто їй довіряти.

Слід зазначити, що в період зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 та введення «Інтелектуального локдауну», користувачі почали проводити удвічі більше часу в соціальних мережах, а значить стали більш вразливими перед операціями інформаційного впливу Російської Федерації.

Згідно статистики, понад 80% українців попадалися на дезінформацію щодо поширення пандемії, а як мінімум 50% поширювали та коментували завідома абсурдні публікації. Найпопулярнішими прикладами такої дезінформації є тези про те, що коронавірус «сконструйовано як біологічну та хімічну зброю», що це «всесвітня змова», «стерилізація населення» світовими лідерами, що з вакцинами в організм людини вживлюються «наночасточки та голографічні чіпи», що у медичних масках існують та активно розмножуються «небезпечні живі організми» та інші.

Саме тому, потрібно пам’ятати про особисту інформаційну гігієну, не розповсюджувати меседжі завідома агітаційного чи провокуючого характеру, аналізувати інформацію з соціальних мереж та Інтернет-простору перш ніж нею поділитись, перевіряти джерело її походження, достовірність даних та осіб, що її поширюють. Також, потрібно розуміти, що дотримання безпрецедентних заходів, запроваджених в Україні у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, це перш за все наша безпека та безпека наших близьких.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.